Varför och när använder man stödhylsor?

Stödhylsor för kopparrör

 

Stödhylsor är cylindriska enheter som används vid installation av rör, särskilt mjukglödgade kopparledningar. Deras huvudsyfte är att förhindra att röret kollapsar när man drar åt en klämringskoppling. Dessa komponenter är särskilt användbara när man arbetar med mjukglödgade kopparledningar på grund av deras mjuka natur.

Stödhylsor placeras vanligtvis på båda sidor av röret innan man monterar klämringskopplingen. När klämringskopplingen dras åt skapar stödhylsorna ett stöd runt röret som förhindrar att det kollapsar under tryck. Detta är särskilt viktigt vid installation av anslutningar som kräver ett starkt och tätt förseglat rör, exempelvis vid VVS-arbeten.

Användningen av stödhylsor är mest relevant vid installation av mjukglödgade kopparledningar. Hårdglödgade kopparledningar är vanligtvis tillräckligt starka för att inte kollapsa under tryck, vilket minskar behovet av stödhylsor vid deras installation.

Sammanfattningsvis är stödhylsor ett viktigt verktyg för att säkerställa en korrekt installation av mjukglödgade kopparledningar, och de används för att förhindra kollaps av röret när man drar åt klämringskopplingar.

 

Stödhylsor för PEX och PEM rör

Stödhylsor används inte bara för mjukglödgade kopparledningar utan kan också vara relevanta vid installation av andra typer av rörmaterial, såsom PEX (tvärbunden polyeten) och PEM (tvärbunden polyeten med metallskikt). Även om dessa material vanligtvis är starka och flexibla, kan de vid vissa tillfällen behöva extra stöd för att förhindra kollaps eller deformation under monteringsprocessen.

Vid installation av PEX- eller PEM-ledningar kan stödhylsor användas för att säkerställa en stabil och jämn montering av rördelarna, särskilt vid användning av klämringskopplingar eller andra typer av anslutningar. Genom att placera stödhylsor på båda sidor om röret innan man drar åt kopplingen, skapas ett stöd som minskar risken för kollaps eller deformation av röret, särskilt vid högre tryck eller belastning.

Även om PEX och PEM är mer flexibla och motståndskraftiga än traditionella kopparledningar, kan användningen av stödhylsor vara fördelaktig i vissa situationer, särskilt när man arbetar med större dimensioner eller under mer krävande förhållanden. Genom att använda stödhylsor kan man säkerställa en säker och pålitlig installation av PEX- och PEM-ledningar och undvika eventuella problem med deformation eller kollaps som kan uppstå annars.

  • Returpolicy

    Vi välkomnar returer inom en period av 14 dagar från datumet du tog emot varan. Din tillfredsställelse är vår främsta prioritet, och vi strävar efter att göra returprocessen så smidig som möjligt för dig.

  • Fri frakt vid retur

    Vi erbjuder förmånen av fri returfrakt för att göra din shoppingupplevelse ännu bekvämare. Du kan njuta av att handla utan extra kostnader för frakten på din faktura. Vi strävar efter att göra ditt köp så smidigt och fördelaktigt som möjligt.

  • Inga extra kostnader

    Vid en retur tillkommer inga extra kostnader. Packa bara ihop dina varor och använd den bifogade retursedeln.