Gängor, ett vanligt förekommande huvudbry

Rörgängor är en avgörande komponent i många industriella och hushållsapplikationer, som sträcker sig från VVS-system till maskinteknik. Att förstå olika benämningar och storlekar är viktigt för att säkerställa en korrekt passform och funktion. Nedan följer en matris som visar de vanligaste benämningarna och storlekarna för rörgängor:

 

Benämning G Benämning R Invändigt mått på gängan Utvändigt mått på gängan Tum
6 9mm 10mm ⅛”
¼ 8 12mm 13mm ¼”
10 15mm 17mm ⅜”
½ 15 19mm 21mm ½”
¾ 20 24mm 26mm ¾”
1 25 30mm 33mm 1”
1 ¼ 32 39mm 42mm 1 ¼”
1 ¼ 40 45mm 48mm 1 ½”
2 50 57mm 60mm 2”

 

Det invändiga och utvändiga måttet på rörgängan är avgörande för att välja rätt storlek och säkerställa en korrekt passform med andra komponenter. Med denna matris som referens kan du effektivt navigera bland olika rörgängor och välja den som passar bäst för dina specifika behov.

Utvändigt mått: För att mäta utvändigt mått på en rörgänga, använd en skjutmått eller ett mätsnöre och mät över ytterdiametern på gängan. Detta mått representerar den totala yttre storleken på rörgängan.

Invändigt mått: För att mäta invändigt mått på en rörgänga, använd ett invändigt skjutmått eller ett mätsnöre och mät från insidan av ena sidan av gängan till insidan av den andra sidan. Detta mått representerar den totala inre storleken på rörgängan.

Att ha en klar bild av både det invändiga och utvändiga måttet hjälper till att säkerställa att rörgängan passar korrekt med andra komponenter och möjliggör en effektiv installation.

  • Returpolicy

    Vi välkomnar returer inom en period av 14 dagar från datumet du tog emot varan. Din tillfredsställelse är vår främsta prioritet, och vi strävar efter att göra returprocessen så smidig som möjligt för dig.

  • Fri frakt vid retur

    Vi erbjuder förmånen av fri returfrakt för att göra din shoppingupplevelse ännu bekvämare. Du kan njuta av att handla utan extra kostnader för frakten på din faktura. Vi strävar efter att göra ditt köp så smidigt och fördelaktigt som möjligt.

  • Inga extra kostnader

    Vid en retur tillkommer inga extra kostnader. Packa bara ihop dina varor och använd den bifogade retursedeln.