När använder man kromade och okromade kopplingar?

Kromade kopplingar används vanligtvis i VVS-applikationer där estetik spelar en viktig roll eller där kopplingarna utsätts för fuktighet eller vätskor som kan korrodera metallen. Kromade kopplingar är tillverkade av mässing eller stål som har belagts med ett tunt lager krom för att ge en blank yta och för att förhindra korrosion.

Några vanliga användningsområden för kromade kopplingar inkluderar:

 1. Kök och badrum: Kromade kopplingar används ofta för VVS-armaturer och tillbehör i kök och badrum, såsom kranar, duschmunstycken, och handduksstänger. Den blanka ytan ger en modern och elegant estetik som passar väl ihop med andra kromade tillbehör och inredningsdetaljer.

 2. Offentliga utrymmen: På platser som hotell, restauranger och offentliga toaletter, där hygien och utseende är viktigt, används ofta kromade kopplingar för VVS-armaturer och tillbehör. Den blanka ytan är enkel att rengöra och ger en professionell och städad look.

 3. Utomhus: Kromade kopplingar används ibland för utomhusarmaturer och tillbehör, såsom trädgårdskranar och duschmunstycken. Det kromade skiktet ger ett extra skydd mot väder och korrosion, vilket förlänger livslängden på armaturen.

Det är viktigt att notera att kromade kopplingar kan vara något dyrare än sina icke-kromade motsvarigheter, men deras estetiska och hållbarhetsfördelar kan vara väl värda det, särskilt i situationer där utseendet är viktigt eller där kopplingarna utsätts för fuktighet och korrosionsrisk.

 • Returpolicy

  Vi välkomnar returer inom en period av 14 dagar från datumet du tog emot varan. Din tillfredsställelse är vår främsta prioritet, och vi strävar efter att göra returprocessen så smidig som möjligt för dig.

 • Fri frakt vid retur

  Vi erbjuder förmånen av fri returfrakt för att göra din shoppingupplevelse ännu bekvämare. Du kan njuta av att handla utan extra kostnader för frakten på din faktura. Vi strävar efter att göra ditt köp så smidigt och fördelaktigt som möjligt.

 • Inga extra kostnader

  Vid en retur tillkommer inga extra kostnader. Packa bara ihop dina varor och använd den bifogade retursedeln.